Vysmátá jak lečo

Napsal
Sdílet článek

Jeden z článků, který jsem dnes objevila na Seznamu (EXTRA.cz autor David Zápal) mě upoutal již titulkem, který se týká D. Patrasové. Jsou v něm i slova „vysmátá jak lečo“.

Někdo má rád lečo, a myslím si, že takových lidí je poměrně dost. Jistě je i mnoho těch, pro které je lečo fujtajbl. Je rozdíl mezi lečem ukuchtěným doma a lečem z konzervy. Já osobně tu první variantu ano, fajn. Druhá mi vůbec nevoní, spíš naopak.

Pokud, mílé hospodyňky, kuchařinky, i vy muži vařící koníčkově či z nutnosti, připravujete lečo, je vám jasné z kolika surovin je to konečně na talíři zhotoveno. Jak to vypadá, jakou to má konzistenci, jak to voní. Jste, když si po té dobrotě pohladíte pupindu, když vás i ti, kterým jste naservírovali, pochválí, tak nějak vysmátí? Vysmátí jak lečo nad lečem, po leču?

Mně, kdyby někdo naservíroval lečo z konzervy, přinutil mě pozřít jen jedno sousto, pozvracím se. Omlouvám se, promiňte, nechci vás odradit, ovlivnit, ale je to tak.

Poměrně často mám pocit, a myslím si, že nejen já, že v naší politice ti páni i dámy mají dojem, že my, obyčejní lidí, máme – jak se říká kachní žaludek, že jim spapáme všechno. A ještě se olízneme, poděkujeme a chceme přidat.

Jsou tam i vyučení „kuchaři“, ti svůj um sem tam i prezentují, ale (bohužel) v kuchyni nejsou sami.A také dokáží mnohé pěkně připálit, že je to cítit za hory doly. Jsou tam i „rychlokurzaři“, kteří se domnívají, že přerostli mistry a podle toho se v „té kuchyni chovají“.

Je hezké, že paní Patrasová je vysmátá jak lečo, ale já si z činů na naší politické scéně pochutnávám asi jako na leču z konzervy.

  • MAJKA DUBOVÁ
(Visited 136 times, 1 visits today)
Sdílet článek

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *